Güncel Kış Kampı programının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
Öğrencilerimizin sömestr tatillerine keyif katmak, daha verimli ve eğlenceli bir vakit geçirmelerini sağlamak adına Kış Kampını NUN Okulları Beykoz Kampüsünde gerçekleştiriyoruz.
Kış şartlarında doğa keşfi yapacağımız, kamp kurup yağmur çamur dinlemeden keşif yolculuğuna çıkacağımız kampımızda öğrencilerimiz, tarih anlatımlı sahil bisiklet turlarımız ile İstanbul’u yakından tanıyacaklar.
Solucanlar farklı yiyeceklerin kokusunu alabilir mi? Çok güçlü bir böcek ne kadar ağırlık kaldırabilir? Cırcır böcekleri yalnızken mi yoksa arkadaşlarıyla beraberlerken mi daha mutludur?
Dışarıda keşfedilmeyi bekleyen yemyeşil bir dünya var!
Beykoz’un güzel doğasında böcek ve bitki çeşitlerini inceliyor, toprak çeşitleri konusunda gözlem yapıyor, öğreniyoruz. Tabiattaki canlıların “insan ve çevre” döngüsündeki yerini ve insan tabiatına etkisini anlamaya çalışıyor, nasıl yardımcı olabileceğimizi bulmaya çalışıyoruz. Beykoz ormanında takım olmanın ne demek olduğunu yaşayıp içselleştiriyoruz. Program dâhilinde yer yön bulma, harita becerisini geliştirebilmek adına "orienteering" çalışmaları yapıyoruz. Doğa yürüyüşlerimizde keşif yolculuğumuzla doğa ile bütünleşiyoruz. Doğada hayatta kalma aktiviteleri ile birlikte ilk yardım eğitimleri alıyoruz.
Çadır kuruyor, ateş yakıyor, doğada kullanılabilecek maddeleri keşfediyoruz. Toplumsal sorumluluk bilincimizi geliştirerek insanlara ve doğaya karşı saygılı, hoşgörülü ve sabırlı olmayı öğreniyoruz. Kamp kuruyor, ateş yakıyoruz. Hayatta kalmayı ve disiplinli yaşamayı öğreniyoruz.
Kış kampı programımız dış ve iç mekan aktivitelerinden oluşmaktadır. Doğa içinde sosyal mesafe önlemleri ile uygulamalarımız gerçekleşecektir. Kampüsümüzde düzenli olarak temizlik, periyodik olarak ilaçlatma, öğrenci, öğretmen ve personelin maske takması ve de ayrıca dezenfektan konusunda çalışmalarımızı yapmaktayız.
İlkokuldan ve ortaokula öğrencilerini kapsayan yaz kampımızın ruhunu -aynı zamanda okulumuzun da değerleri olan “sevgi, saygı, adalet, merhamet, edep, sorumluluk ve güven” oluşturuyor. Beykoz Kampüsümüzde, doğa ile iç içe “sürdürülebilir yaşam”, “yaşam becerileri gelişimi”, “sosyal liderlik becerileri gelişimi” odaklı aktivitelerimizi uygulamaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz bir kurgunun ya da simülasyonun içinde değil gerçeğin ve hayatın içinde, tüm duyularıyla hissederek öğreniyorlar. Duymanın, görmenin, tatmanın, dokunmanın, koklamanın bir adım ötesine geçerek hissetmenin, manaya ulaşmanın, gerçeği keşfetmenin, sırra ermenin, mutluluğunu yaşıyorlar. Bilimin, fennin, maddenin insanı nasıl ilme, ruha ve manaya götürdüğünü yaptığımız etkinliklerde görüp, hissedip yaşıyoruz. Bilgiyi dört duvar arasında ya da bilgisayar başında değil havada, suda, toprakta, ormanda arıyoruz; bilgiyi arama yolunda sevgiyi, saygıyı, edebi, ahlakı, hoşgörüyü, iletişimi, işbirliğini buluyoruz. Bilgileri duygularına kılavuzluk ederken duyguları bilgilerini ehlileştiriyor.
Duyarlılığın, hassasiyetin ve becerilerin en kolay kazanıldığı çocuklarımızın gelişim dönemlerinde “sürdürülebilir yaşam” ve “sıfır atık” temasıyla evimizde, okulumuzda, ofisimizde, bahçemizde atıksız yaşamın yollarını ve yöntemlerini deneyimleyerek bu alandaki uygulamaların davranışa dönüşmesini sağlıyoruz. İsraf, savurganlık, duyarsızlık, hassasiyet, farkındalık, tutumluluk, planlama, zaman yönetimi gibi kavramların doğadaki ve yaşamımızdaki karşılıklarını keşfediyoruz. Geleceği bu değerler üzerine inşa etmeleri için öğrencilerimize ufuklar açıyoruz.
İlkokul öğrencilerimizin bilgi ve becerilerle yoğrulması için ortamlar oluştururken, ortaokul öğrencilerimizin, sahip oldukları bilgileri ve becerileri bilimsel faaliyetlere dönüştürmesi için özgün fikir ve yaklaşımlarla özgün eserler çıkarabilecekleri ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz.
Yaz kampımız, moda ve popüler eğilimlerin ve eğitimlerin aksine “kadim ve fonksiyonel” bilgi ve beceriler doğrultusunda kurgulanıyor. Bilişsel, duyusal ve psikomotor alan gelişimi, sözel ya da görsel aktarımla değil “yaparak-yaşayarak” sağlanıyor. Doğa Bilimleri dersi öğrencilerimizin toprak, su, hava ve bitki konusundaki bilgilerini derinleştirirken bitkilere ve hayvanlara karşı merhamet, şefkat, sevgi ve saygı duygularını pekiştirmiştir. Tabiattaki her şeyin bir dengede yaratıldığını ve bu dengeyi korumanın da insanların duyarlılığına emanet olduğunu çocuklarımızın görmesini sağlıyoruz. Her bir öğrencimiz “doğanın korunması”, “doğal kaynakların etkili ve sürdürülebilir kullanılması” gibi küresel konuları yerinde ve örnekleriyle görerek bu alanlarda duyarlılık kazanıyorlar.
Yaz kampı programımız tamamen dış mekan aktivitelerinden oluşmaktadır. Doğa içinde sosyal mesafe önlemleri ile uygulamalarımız gerçekleşecektir. Kampüsümüzde düzenli olarak temizlik, periyodik olarak ilaçlatma, öğrenci, öğretmen ve personelin maske takması ve de ayrıca dezenfektan konusunda çalışmalarımızı yapmaktayız.
Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği bizler için her şeyden önemlidir.